我要投稿 投訴建議

職稱英語理工类B级真题及答案(word版)

时光:2022-11-11 19:44:56 職稱英語 我要投稿
  • 相關推薦

2014年職稱英語理工類B級真題及答案(word版)

  2014職稱英語《理工B》真题及答案(代码22)

2014年職稱英語理工類B級真題及答案(word版)

  第一部分:詞彙選項

  下面共有15個句子,每個句子中均有1個詞或短語劃有底橫線,請從每個句子後面所給的4個選項中選擇1個與劃線部分意義最邻近的詞或短語。

  1. The majority of people around here are decent.

  A. real

  B. honest

  C. normal

  D. wealthy

  答案:D

  2. The curriculum was too narrow and too rigid.

  A. hidden

  B. traditional

  C. inflexible

  D. official

  答案:C

  3. The committee was asked to render a report on the housing situation.

  A. furnish

  B. copy

  C. publish

  D. summarize

  答案:A

  4. Afterwards there was just a feeling of let-down.

  A. excitement

  B. disappointment

  C. anger

  D. calm

  答案:B

  5. Several windows had been smashed.

  A. cleaned

  B. replaced

  C. fixed

  D. broken

  答案:D

  6. The worst agonies of the war were now beginning.

  A. pains

  B. parts

  C. aspects

  D. results

  答案:A

  7. London quickly became a flourishing port.

  A. major

  B. large

  C. successful

  D. commercial

  答案:C

  8. She felt that she had done her good deed for the day.

  A. homework

  B. justice

  C. model

  D. act

  答案:D

  9. He led a very moral life.

  A. human

  B. intelligent

  C. natural

  D. honourable

  答案:D

  10. His stomach felt hollow with fear.

  A. sincere

  B. respectful

  C. empty

  D. terrible

  答案:C

  11. It was a majic night until the spell was broken.

  A. time

  B. charm

  C. space

  D. opportunity

  答案:B

  12. His professional career spanned 16 years.

  A. started

  B. changed

  C. moved

  D. lasted

  答案:D

  13. They are trying to identify what is wrong with the present system.

  A. discover

  B. prove

  C. consider

  D. imagine

  答案:A

  14. His knowledge of French is fair.

  A. very useful

  B. very limited

  C. quite good

  D. rather special

  答案:B

  15. The group does not advocate the use of violence.

  A. limit

  B. regulate

  C. oppose

  D. support

  答案:D

  第二部分:閱讀判斷

  下面的漫笔後列出了7個句子,請根據漫笔的內容對每個句子做出判斷:假如該句供给的是正確信息,請選擇A;假如該句供给的是錯誤信息,請選擇B;假如該句的信息文中沒有说起,請選擇C。

  So Many 'Earths'

  The Milky Way (银河) contains billions of Earth-sized planets that could support life that’s the finding of a new study. It draws on date that came from NASA’s top planet-hunting telescope.

  A mechanical failure recently put that Kepler space telescope out of service. Kepler had played a big role in creating a census of planets orbiting some 170,000 stars. Its data have been helping astronomers predict how common planets are in our galaxy. The telescope focused on hunting planets that might have conditions similar to those on Earth.

  The authors of a study,published in The Proceedings of the National Academy of sciences,conclude that between 14 and 30 out of every 100 stars, with a mass and temperature similar to the Sun, may host a planet that could support life as we know it.

  Such a planet would have a diameter at least as large as Earth’s, but no more than twice that big . The planet also would have to orbit in a star’s habitable zone. That’s where the surface temperature would allow any water to exist as a liquid.

  The new estimate of how many planets might fit these conditions comes from studying more than 42,000 stars and identifying suitable worlds orbiting them. The scientists used those numbers to extrapolate (推算) to the rest of the stars that the telescope could not see .

  The estimate is rough, the authors admit. If applied to the solar system, it would define as habitable a zone starting as close to the Sun as Venus and running to as far away as Mars. Neither planet is Earthlike (although either might have been in the distant past). Using tighter limits, the researchers estimate that between 4 and 8 out of every 100 Sunlike stars could host an Earth-sized world. These are ones that would take 200 to 400 days to complete a yearly orbit.

  Four out of every 100 sunlike stars doesn’t sound like a big number. It would mean, however, that the Milky Way could host more than a billion Earth-sized planets with a change for life.

  16. The Kepler space telescope has been in service for 15 years.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:C

  17. The main task of the Kepler space telescope is to find out planets with similar conditions to Earth’s.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:A

  18. The planet that could support life might be a little bit smaller than Earth.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:B

  19. The Earth is planet orbiting in the Sun’s habitable zone.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:A

  20. The new finding is based on a thorough study of 170,000 stars in the Milky Way.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:B

  21. The estimate of the number of planets that could support life is not very accurate.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:A

  22. This is the first research finding about the planets with a chance for life.

  A. Right B. Wrong C. Not mentioned

  答案:C

  第三部分:概括粗心與实现句子

  浏览下面这篇漫笔,漫笔后有2项测试,任务:(1)1-4题 请求从所给的4个选项中为段每段抉择1个正确的小标题;(2)第5-8题 请求从所给的5个选项中抉择4个正确选项,分辨实现每个句子。

  Climate Change : The Long Reach

  1 . Earth is warming. Sea levels are rising. There ‘s more carbon in the air, and Arctic ice is melting faster than at any time in recorded history. Scientists who study the environment to better gauge (评价) .Earth’s future climate now argue that these changes may not reverse for a very long time .

  2 . People burn fossil fuels like coal and oil for energy. That burning releases carbon dioxide, a colorless gas . In the air , this gas traps heat at Earth’s surface . And the more carbon dioxide released , the more the planet warms . If current consumption of fossil fuels doesn’t slow , the long-term climate impacts could last thousands of years-and be more severe than scientists had been expecting. Climatologist Richard Zeebe of the University of Hawaii at Manoa offers this conclusion in a new paper.

  3. Most climate-change studies look at what’s going to happen in the next century or so . During that time, changes in the planet’s environment could nudge(鞭策) global warming even higher. For example: Snow and ice reflect sunlight back into space. But as these melt, sunlight can now reach-- and warm –the exposed ground . This extra heat raises the air temperature even more, causing even more snow to melt. This type of rapid exaggeration of impacts is called a ‘fast feedback’.

  4. Zeebe says it’s important to look at fast feedbacks. However, he adds, they’ re limited. From a climate change perspective, ‘This century is the most important time for the next few generations’, he told Science News “But the world is not ending in 2100”. For his new study. Zeebe how focuses on “slow feedbacks”. While fast feedback events unfold over decades or centuries, slow feedbacks can take thousands of years. Melting of continental ice sheets and the migration of plant life --- as they relocate to more comfortable areas --- are two examples of slow feedbacks.

  5. Zeebe gathered information from previously published studies investigating how such processes played out over thousands of years during past dramatic changes in climate. Then he came up with a forecast for the future that accounts for both slow and fast feedback processes. Climate forecasts that use only fast feedbacks predict a 4.5 degree Celsius (8.1 degree Fahrenheit) change by the year 3000. But slow feedbacks added another 1.5 ℃ -- for a 6 total increase, Zeebe reports. He also found that slow feedback events will cause global warming to persist for thousands of years after people run out of fossil fuels to burn.

  23. Paragraph 2 ________ 答案:B

  24. Paragraph 3 ________ 答案:C

  25. Paragraph 4 ________ 答案:F

  26. Paragraph 5 ________ 答案:A

  A. A prediction of future climate change

  B. Impact of burning fossil fuels

  C. Fast feedbacks

  D. Unpredictability of feedback processes

  E. Rising of sea levels

  F. Slow feedbacks

  27. Arctic ice has never been melting so fast in _______ 答案:F

  28. Melting of snow and ice enables sunlight to reach ________ 答案:E

  29. Zeebe came up with his future climate prediction by analyzing ________ 答案:D

  30. After fossil fuels are used up, global warming will continue for ________ 答案:B

  A. rapid exaggeration of impacts

  B. a very long time

  C. the extra heat

  D. previously published studies

  E. the exposed ground

  F. recorded history

  第二篇 The Mir Space Station

  The Russian Mir Space Station, which came down in 2001 at last after 15 years of pioneering the concept of long-term human space flight, is remembered for its accomplishments in the human space flight history. It can be credited with many firsts in space.

  The Soviet Union launched Mir, which was designed to last from three to five years, on February 20, 1986, and housed 104 astronauts over 12 years and seven months, most of whom were not Russian. In fact, it became the first international space station by playing host to1 62 people from 11 countries. From 1995 through 1998, seven astronauts from the United States took turns living on Mir for up to six months each2. They were among the 37 Americans who visited the station during nine stopovers by space shuttles.

  The more than 400 million the United States provided Russian for the visits not only kept Mir operating, but also gave the Americans and their partners in the international station project valuable experience in long-term flight and multinational operations.

  A debate continues over Mir’s contributions to science. During its existence, Mir was the laboratory for 23,000 experiments and earned scientific equipment, estimated to be worth $80 million, from many nations.3 Experiments on Mir arc credited with a range of findings, from the first solid measurement of the ration of heavy helium atoms in space to how to grow wheat in space. But for those favouring human space exploration, Mir showed that people could live and work in space long enough for a trip to Mars. The longest single stay in space is the 437.7 days that Russian astronaut Valery Polyakov spent on Mir from 1994 to 1995. And Sergie Avdeyev accumulated 747.6 days in space in three trips to the space station. The longest American stay was that of Shannon Lucid4, who spent 188 days aboard Mir in 1996.

  Despite the many firsts Mir accomplished, 1997 was a bad year out of 15 for Mir, In 1997, an oxygen generator caught fire. Later, the main computer system broke down, causing the station to drift several times and there were power failures.

  Most of these problems were repaired, with American help and suppliers, but Mir’s reputation as a space station was ruined.

  Mir’s setbacks arc nothing, though5, when we compare them with its accomplishments. Mir was a tremendous success, which will be remembered as a milestone in space exploration and the space station that showed long-term human habitation in space was possible. But it’s time to move on to the next generation. The International Space Station being built will be better, but it owes a great debt to Mir.

  36. We can learn from the passage that the Mir Space Station

  A. was designed to last over 5 years.

  B. played host to 7 astronauts from different countries.

  C. was visited only by Americans.

  D. was built by Russians.

  答案:D

  37. One of the contributions Mir makes to science is that, it

  A. help astronauts get close to Mars.

  B. enables scientists to develop new scientific equipment.

  C. sets a record of the longest single human stay in space.

  D. shows that multinational operations in space are less expensive.

  答案:C

  38. What happened to Mir in 1997?

  A. it ran out its fund.

  B. it was completely damaged by fire.

  C. its reputation was ruined due to power failures.

  D. its main computer system broke out.

  答案:D

  39. It can be inferred from the last paragraph that

  A. space exploration will not experience setbacks.

  B. it is difficult for other space stations exceed Mir’s success.

  C. Mir is the best long-term human habitation in space in history.

  D. multinational space operation are getting more accomplishments.

  答案:D

  40. What is the author’s attitude toward Mir?

  A. indifferent.

  B. ironic.

  C. favorable.

  D. negative

  答案:C

  第三篇 Approaches to Understanding Intelligences

  It bays to be smart, but we are not all smart in the same way .You may be a talented musician, but you might not be a good reader. Each of us is different.

  Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities .Psychologists have two different views on intelligence .Some believe there is one general intelligence .Others believe there are many different intelligences .

  Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests .These psychologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind of test for mental ability do well on other tests .They do well on tests using words, numbers or pictures. They do well on individual or group tests, and written or oral tests .Those who do poorly on one test, do the same on all tests.

  Studies of the brain show that there is a biological basis for general intelligence .The brain of intelligence people use less energy during problem solving .The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction .Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information processing by the brain .

  Howard Gardner, a psychologist at the Harvard School of Education, has four children .He believes that all children are different and shouldn’t be tested by one intelligence test .Although Gardner believes general intelligence exists, he doesn’t think it tells much about the talents of a person outside of formal schooling .He think that the human mind has different intelligences .These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life .Each of us has different abilities within these intelligences .Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences .

  Gardner says that his theory is based on biology .For example ,when one part of the Brain is injured ,other parts of the brain still work .People who cannot talk because of Brain damage can still sing .So ,there is not just one intelligence to lose .Gardner has Identified 8 different kinds of intelligence; linguistic, mathematical, spatial, musical, Interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic(身材动觉的),and naturalistic .

  41. What is the main idea of this passage?

  A. How to understand intelligence.

  B. The importance of intelligence.

  C. The development of intelligence tests.

  D. How to become intelligent.

  答案:A

  42. Which of the following statements is true concerning general intelligence?

  A. Most intelligent people do well on some intelligence tests.

  B. People doing well on one type of intelligence test do well on other tests.

  C. Intelligent people do not do well on group tests.

  D. Intelligent people do better on written tests than on oral tests.

  答案:B

  43. Gardner believes that ________.

  A. children have different intelligences.

  B. all children are alike.

  C. children should take one intelligence test.

  D. there is no general intelligence.

  答案:A

  44. According to Gardner, schools should ________.

  A. test students’ IQs.

  B. train students who do poorly on tests.

  C. focus on finding the most intelligent students.

  D. promote development of all intelligences.

  答案:D

  45. Gardner thinks that his theory has a ________ .

  A. musical foundation.

  B. biological foundation.

  C. intrapersonal foundation.

  D. linguistic foundation.

  答案:B

  第五部分:補全漫笔

  閱讀下面的漫笔,文┞仿中有5處空白,文┞仿後面有6組文字,請根據文┞仿的內容選擇5組文字,將其分別放回文┞仿原有地位,以恢複文┞仿原貌。請將答案塗在答題卡相應的地位上。

  The Day a Language Died

  When Carios Westez died at the age of 76, a language died, too. Westez, more commonly known as Red Thunder Cloud, was the last speaker of the Native American language Catawba. Anyone who wants to hear the songs of the Catawba can contact the Smithsonian Institution in Washington, D.C., where, back in the 1940s, Red Thunder Cloud recorded a series of songs for future generations.________ (46) They are all that is left of the Catawba language. The language that people used to speak is gone forever.

  We are all aware of the danger that modern industry can cause the world’s ecology(生态).However, few people are aware of the impact widely spoken languages have on other languages and ways of life. English has spread all over the world. Chinese, Spanish, Russian, and Hindi have become powerful languages as well. As these languages become more powerful, their use as tools of business and culture increases. As well,_________ (47) When this happens, hundreds of languages that are spoken by only a few die out.

  Scholars believe there are around 6,000 languages around the world, but more than half of them could die out within the next 100 years. There are many examples, Araki is a native language of the island of Vanuatu, located in the Pacific Ocean. It is spoken by only a few older adults,so like Catawba,Araki will soon disappear. Many languages of ethiopia will have the same fate because each one has only a few speakers. _________ (48) In the Americas, 100 languages, each of which has fewer than 300 speakers, are dying out.

  Red Thunder Cloud was one of the first to recognize the danger of language death and to try to do something about it. He was not actually born into the Catawba tribe, and the language was not his mother tongue._________ (49). The songs he sang for the Smithsonian Institution helped to make Native American music popular. Now he is gone, and the language is dead.

  What does it mean for the rest of us when a language disappears? When a plant insect or animal species dies, it is easy to understand what has been lost and to for the balance of the natural word. However, language is only a product of the mind. To be the last remaining speaker of a language,like Red Thunder,must be a peculiarly lonely destiny, almost as strange and terrible as being the last surviving member of a dying species.________ (50)

  A .As these languages become more powerful, their use as tools of business and culture increase.

  B .However,he was a frequent visitor to the Catawba reservation in South Carcinoma where he learned the language.

  C .Papus New Guines is an extremely rich source of different language,but more than 100 of them are in danger of extinction(灭绝).

  D .For the rest of us, when a language dies, we lose the possibility of a unique way of seeing and describing the world.

  E .Some people might want to learn some of these songs by hearts.

  F .These languages don’t have many native speakers.

  答案:E A F B D

  第六部分8形填空

  閱讀下面的漫笔,文中有15處空白,每處空白給出了4個選項,請根據漫笔的內容從4個選項中選擇1個最佳答案。

  Underground Coal Fires

  Coal burning deep underground in China, India and Indonesia is threatening the environment and human life, scientists have warned. These large scale ______ (51) blazes (火焰) cause the ground temperature to heat up and kill surrounding vegetation, produce greenhouse gases and can ______ (52) ignite (毁灭) forest fires, a group of scientists told the annual meeting of the American Association for the Advancement of Science in Denver . The resulting ______ (53) of poisonous elements like mercury can also pollute local water sources and soils, they warned.

  “Coal fires are a global disaster,” said Associate Professor Glenn Stracher of East Georgia Collage in Swainsboro, USA. But ______ (54) few people know about them.

  Coal can heat up on its own, and eventually catch fire and burn, if there is a continuous oxygen supply. The heat produced is not caused to ______ (55) and under the right combinations of sunlight and oxygen, can trigger spontaneous (自发的) catching fire and burning . This can occur underground, in coal stockpiles, abandoned mines or even as coal is transported. ______ (56) fires in China consume up to 200 million tons of coal per year, delegates were told. In ______ (57), the U.S economy consumes about one billion tons of coal annually, said Stracher, ______ (58) analysis of the likely impact of coal fires has been accepted for publication in the International Joomal of Acoal Ecology. ______ (59) underway, coal fires can burn for decades, even centuries. In the process, they release large ______ (60) of greenhouse gases, poisonous fumes and black particles into the atmosphere.

  The members of the panel discussed the ______ (61) these fires may be having on global and regional climate change, and agreed that the underground nature of the fires makes them difficult to ______ (62).

  Ultimately, the remote sensing and other techniques should allow scientists to ______ (63) how much carbon dioxide these fires are emitting (开释) 。 One suggested ______ (64) of containing the fires was presented by Gary Colaizzi, of the engineering firm Goodson, which has developed a heat-resistant grout (灌浆),which is designed to be pumped into the coal fire to ______ (65) the oxygen supply.

  51. A. house B. underground C. sky D. water

  52. A. only B. even C. just D. then

  53. A. release B. paste C. consumption D. elimination

  54. A. happily B. traditionally C. surprisingly D. fashionably

  55. A. exchange B. regenerate C. disappear D. transfer

  56. A. Most B. Such C. Some D. Many

  57. A. comparison B. case C. time D. turn

  58. A. which B. who C. whose D. what

  59. A. Yet B. Unless C. Although D. Once

  60. A. data B. volumes C. figures D. images

  61. A. attack B. impact C. identification D. implication

  62. A. develop B. relieve C. detect D. supply

  63. A. estimate B. experiment C. gather D. illustrate

  64. A. cause B. method C. treatment D. rule

  65. A. take up B. back up C. run out D. cut off

  答案:

  51-55:BBACC

  56-60:BACDB

  61-65:BCABD

 

 

 

 

 

 

http://www.cnrencai.com/

【職稱英語理工类B级真题及答案(word版)】相干文┞仿:

2014年職稱英語理工类B级真题(word版)12-30

2013年職稱英語理工类A级真题及答案(word版)12-29

2014年職稱英語综合B真题试题及答案(word版)02-22

2014年職稱英語理工类C级真题(word版)12-29

2014年職稱英語理工A真题及答案(word版)12-30

2014年職稱英語卫生类A级真题及答案(word版)12-30

2014年職稱英語真题理工类b级试题03-26

2013年職稱英語理工类B级测验真题12-30

2022年職稱英語理工类b级测验真题03-23

2011年職稱英語理工类b级测验真题12-31

xxfseo.com